До серця краю з'їхалися представники із усіх його куточків - позмагатися у хисті своїх господинь і вправності своїх господарів. На районному фольклорному святі "Із народної криниці" столи вгиналися - і від краму, і від їжі.

Багатство району - хороші талановиті люди. Вони є у кожному селі. На стендах та столах - шедеври народної творчості. Окремо - від кожної селищної ради - та від найзавзятіших умільців. На сьогоднішньому святі оцінюватися буде все: шикування колон, сільради. короваї, снопи та кухня. Остання не тільки жюрі але і гостями свята.

Чи не найбільше глядачів перед святковими короваями. Усі 24 сільради району представили своїх найкращих майстринь із їх диво-витворами. На одному із них два здобні голуби. За декілька метрів їх живі родичі. Усі гості свята щасливі та задоволені. Є на що подивитися і чим поласувати.

Годувальники не тільки району але й всієї області пройшли у святковому параді центральними вулицями Дубна. Вони, кажуть організатори свята, і є найбільшим багатством району. І саме ці люди вже 5 рік поспіль, перетворюють Дубенський район на Дубенщину.

Припало до душі дубенське свято і обласним чиновникам. Заступник голови обласної ради бачить у ньому великі перспективи.

Таке свято на Дубенщині проходить вже п'яти рік поспіль. Організатори впевнені, завдяки ідеї об'єднання та єдності громад вік його буде у десятки разів довшим. А усі учасники цьогорічного фесту "Із народної криниці" отримали від обласної та районної влад пам'ятні подарунки.