З давніх часів у наших предків існувало безліч прикмет на будь-яку тематику. І звичайно ж, одні з найважливіших - це прикмети про вагітність.

Отож, що можна робити жінкам при вагітності а чого не варто.

- Вагітна не повинна в'язати і плести (не мати справ з мотузками). На одязі не повинно бути вузлів

- Вагітна не повинна нічого шити, різати і латати, бо ж у дитини «латка» буде (родима пляма)

- Вагітній не можна їсти потайки: дитина народиться полохливою

- Вагітній не можна сидіти на порозі (переступати через перешкоди: колода, за старих часів - віник, і т.д.)

- Вагітній не можна дивитися на страшне: дитина буде некрасивою

- Вагітну зустрінеш - бути удачі, уві сні побачиш - бути успіху.

- Обіллєш вагітну під час посухи водою, - дощ піде. Повір'я засноване на асоціації вагітної з родючістю, продовженням життя.

- Вагітним потрібно частіше дивитися на що-небудь красиве, естетичне, відчувати позитивні емоції. Це позначається не тільки на характері, але і на зовнішності майбутньої дитини.

- Не можна нікому говорити про дату майбутніх пологів. Це вбереже вас від пристріту.

- Не можна лаятися при вагітної, так як у дитини може бути родима пляма.

- Не можна відмовляти вагітній в їжі, так як це може спричинити тяжкі пологи.

- Вагітній не варто сидіти, схрестивши ногу на ногу, так як дитина буде клишоногою (через порушення кровообігу в ногах).

- Не варто готувати речі для малюка в період вагітності.

Незвичайний спосіб знайти щастя: чотири заповіді індіанців

- Питання: «Чому вагітним не можна стригти волосся?» зараз цікавить багатьох. Не знаючи насправді істини, лише одиниці не дотримуються цього. А справа в тому, що ще з давніх-давен вважалося - саме в волоссі знаходиться життєва сила людини, і до самих «кінчиків» вони насичені корисними речовинами, тому зістригаючи навіть трохи волосся, вагітна позбавлялася додаткового «підживлення» організму.

- Фарбуватися майбутнім матусям теж суворо заборонялося: їх лякали тим, що дитина народиться з плямою на тілі. Швидше за все, так просто залякували молодих красунь, які не бажають припиняти «марафет» під час вагітності. Але насправді науково доведено, що хімічні елементи, що знаходяться в фарбі, проникають в організм матері і можуть посприяти проявам алергії після народження малюка.

- Існує ще одна прикмета для вагітних: «Не можна брати в руки кішку - буде багато ворогів». Може якісь вороги в майбутньому у дитини і будуть, але сучасна практика показує, що найголовніший ворог для вагітної - це токсоплазмоз, і саме кішка може стати цьому причиною.

Власне, прикмет, що стосуються цікавого положення можна перераховувати ще дуже багато. Але ми скажемо головне - любіть свою ще не народжену дитину, і будьте уважні до свого організму! Легких вам пологів і міцного здорового малюка!