Млинівську гімназію не закривають, а об’єднують з третьою школою.

У Рівне нські обласній державній організації відбувся «круглий стіл» з питання реорганізації закладів загальної середньої освіти Млинівської ОТГ. Серед учасників: заступники голови ОДА Ігор Тимошенко, Світлана Богатирчук-Кривко, начальник управління освіти Григорій Таргонський, голова Млинівської ОТГ Дмитро Левицький, голова Млинівської райдержадміністрації Петро Рухер, директори шкіл, представники громадскості та батьки.

Керівництво ОТГ свого часу зазначило, що програми гімназії будуть збережено. Її лише переведуть в інше, новіше приміщення, де наразі місцева школа. Проте батьки побоюються, що мовна школа, яку має заклад, буде втрачена.

«Якщо не провести приєднання чи злиття гімназії з третьою школою, то не вистачить коштів на заробітну плату. В освітньому закладі з потужністю на 1300 осіб, при 10 тисячах квадратних метрів, навчаємо 360 учнів. Окрім того, близько 6 мільйонів вже не вистачає освітньої субвенції на зарплату освітянам», - зауважив голова ОТГ Дмитро Левицький.

До слова, у Млинівській гімназії поглибленно вивчають французьку та англійську мову. Проте, серед 18 одиннадцятикласників лише 10 осіб зареєструвалися на ЗНО з іноземної мови, 1 на французьку та 9 на англійську. «Проект освітньої оптимізації має затверджуватись на сесії ОТГ. Рішення приймають депутати шляхом голосування. Аби уникнути непорозуміння, потрібно провести роз’яснення щодо етапів проекту, пояснити як переваги так і ризики. Остаточний результат – спільне рішення громади», – підсумувала заступник голови РОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Проект освітньої оптимізації:

1 етап – капітальний ремонт приміщення гімназії та ЗОШ №3; переведення учнів гімназії у приміщення ЗОШ №3; створення НВК (опорна школа з філіями у Владиславівці та Перемилівці);

2 етап – створення мистецько-спортивного комплексу шляхом зведення позашкільних закладів в одне із приміщень гімназії. 3 етап – створення повноцінного дошкільного закладу у іншому корпусі гімназії.

«Ми приречені робити зміни. Реформа децентралізації проходить не лише в Млинові, а по всій Україні. Країни ЄС, пройшовши подібний шлях, вже відчули певні покращення чи не в усіх галузях. Якщо почнете чути один одного та працювати командою, то результат неодмінно буде», - підсумував заступник голови Ігор Тимошенко.

Начальник управління освіти і науки РОДА Григорій Таргонський пояснив статті нещодавно прийнятого Закону «Про освіту», зауваживши, що будуть встановлені нові терміни навчання і структура освітнього закладу буде змінена. Шкільне навчання ділитиметься на три періоди:

початкова школа – 1-4 класи (4 роки); базова середня школа (гімназії) – 5-9 класи (5 років); профільна середня школа (ліцеї академічного та професійного спрямування) – 10-12 класи (3 роки).

Повідомляє прес-служба управління освіти і науки Рівне нської ОДА.