Сьогодні, 15 червня, мешканці північного району області перекрили рух міжнародною трасою Київ-Ковель-Ягодин.

В ході протистояння на заблокованій трасі між поліцією і протестувальниками виник конфлікт. Травми отримало 9 працівників поліції. Також камінням розбили вікно в автомобілі далекобійнику з Волині. Рух трасою відновлено, на місці знаходяться патрульні та карета швидкої медичної допомоги.

Перекрили трасу на знак протесту проти поліцейського свавілля. Місцеві стверджують, що вчора двоє чоловік отримали вогнепальні поранення в ході конфлікту з поліцією в урочищі «баньки». Інформацію про поранених наразі підтвердити з офіційних джерел не вдалось

Нагадємо, що 1 червня, протестувальники вже перекривали трасу з вимогою легалізувати видобуток бурштину та припинити, як вони вважають - поліцейські репресії проти місцевих активістів.

pic



pic



pic



pic



pic



pic

Як повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нщини, сьогодні, 15 червня, об 11:45 поблизу села Федорівка Сарненського району близько 150 місцевих жителів, невдоволених діями правоохоронців у протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю, перекрили автодорогу «Київ-Ковель-Ягодин».

Протестувальники поводили себе агресивно. Поліцейські, які забезпечували охорону публічної безпеки, намагалися вгамувати розлючений натовп, однак ті почали шарпати правоохоронців і кидати у них каміння. Один із чоловіків вибив у поліцейського відеокамеру, після чого виник конфлікт. У ході сутички тілесні ушкодження отримали четверо працівників поліції.

За фактами умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень під час виконання службових обов'язків та перекриття транспортних комунікацій слідчі відкрили кримінальні провадження за частиною 2 статті 345 та частиною 1 статтею 279 Кримінального кодексу України.

Через годину учасники протесту розійшлися. Рух транспортних засобів відновлено.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Через блок рахунків Укрспирту мітингувальники перекривали трасу на Рівне нщині [ВІДЕО]