Вперше у Рівному на подвір’ї Рівненського краєзнавчого музею 17 червня 2018 року, о 15.00 год., розпочнеться Івент “Quiltinginpablic” - щорічна традиційна акція квілтерів Європи, що спрямована на популяризацію цього напрямку хендмейду.

Ініціаторкою проведення заходу стала рівнянка Ірина Шахрайчук, яка є не лише авторкою чудових декоративно-ужиткових робіт у техніці «печворк», а й активним популяризатором цього виду творчості. Зокрема І.Шахрайчук веде блог «Скриня з таємницями», бере участь у численних виставках, є багаторічною учасницею свята «Музейні гостини».

«Печворк» або «квілт» - вид декоративно-ужиткового мистецтва, коли за принципом мозаїки зшивають цілісний виріб зі шматочків тканини. Фантазія майстринь-квілтерів народжує найрізноманітніші речі, які не лише мають естетичний вигляд, а й широко застосовуються в побуті.

Під час проведення творчої акції в музеї будуть проведені майстер-класи для усіх, хто цікавиться сучасним декоративно-ужитковим мистецтвом. Метою зустрічі є ознайомити людей з історією квілтингу, показати різні техніки.

Рівнянки вперше приєднуються до європейської акції, яка традиційно проводиться у третю неділю червня і надіються, що у Рівному захід приживеться і стане в майбутньому щорічним