Час від часу кожен з нас проводить ретельну ревізію своїх шаф. Саме тоді виникає питання: куди ж подіти речі, які вже не хочеться носити?

Це може бути завелика сукня, взуття, яке вийшло з моди або джинси, які сіли після прання. А якщо у вас є дитина, питання куди дівати замалі речі, стоїть перед вами постійно. Однозначно не викидати! Ці речі можуть сзнадобитися тим людям, які не в змозі купити собі нові. Так, деякі державні та не державні організації приймають такі речі у банки одягу.

У Рівне нському обласному центрі соціальної служби сім'ї, дітей та молоді (вул. Дубенська, 71А) приймають одяг для дітей та їх батьків. Але не слід забувати, що опікунами цього центру є молоді люди до 35 років. Отже, при виборі речей які хочете туди віднести, треба орієнтуватись на саме цю вікову категорію.

У великих містах, таких як Київ, Полтава, Львів, Рівне та інші, співробітники благодійних організацій встановлюють спеціальні баки, де можна залишити речі: взуття, одяг, аксесуари для дітей і дорослих. Єдина вимога, щоб усе, що ви віддаєте, було чистим, в гарному стані та з мінімальним рівнем зносу. У Рівному такі контейнери можна знайти на Покровському та на «Чайці». Або зателефонувавши в благодійний офіс за номером: (096) 407-95-58.

Також пакет одягу можна віднести в найближчу дитячу лікарню чи передати з волонтерами в дитбудинок. Враховуйте, що речі маленького розміру краще віддати в лікарню, там якраз можуть бути новонароджені, яким не вистачає одягу. А от кофтинки, штанці, куртки, спіднички в гарному стані з радістю приймуть в дитячому будинку, де живуть вже старші діти.

Всі речі, які збереглись в пристойному виді можна продати через Інтернет і заробити непогану суму грошей. Найкраще для цього підходять дошки оголошень. Там можна розмістити оголошення про продаж одягу, взуття, іграшок, книг тощо. Публікація оголошення на сайті не забере багато часу, платити за це непотрібно, тобто фінансових затрат ніяких, а можливість підзаробити є.

Звісно, продати непотрібні речі можна і в звичайному комісійному магазині. Однак тут є кілька нюансів. Вам прийдеться самостійно відносити туди одяг чи взуття. До того ж у більшості магазинів проводять огляд речей і деякі з них можуть просто не взяти на продаж, мотивуючи тим, що вони мають не найкращий вигляд. Не забувайте й про те, що до ціни будь-якого товару додається комісія 30-35%, що збільшує його вартість. Чим дорожча річ, тим довше вона продаватиметься, тоді як в Інтернеті можна поставити меншу ціну і її швидко хтось придбає.