Ніщо не вічне, і навіть поясок або ремінь з натуральної шкіри після тривалого активного використання може зноситися, порватися або просто набриднути. Що вже говорити про ремені зі штучної шкіри, чий термін життя буває зовсім коротким. Але - і зараз прозвучить банальна, але така вірна фраза, - не поспішайте викидати потертий пояс!

Знайдіть у друзів, знайомих або на блошиному ринку ще з десяток ременів і зробіть незвичайний килимок своїми руками, який органічно впишеться в інтер'єр в стилі ретро, вінтаж, стімпанк і навіть модерн!

Зробити килимок своїми руками з ременів дуже просто. Є кілька варіантів, але основних - два, залежно від методу з'єднання ременів між собою.

Для першого варіанту знадобляться 10-12 натуральних або штучних шкіряних поясів, шило або шкірний перфоратор, мотузка.



pic

Попередньо зробіть пояси однакової довжини, відрізавши пряжку. Проробіть отвори по краях ременів на відстані приблизно 2-3 см один від одного і 0,5 см від краю. Зшийте їх разом, використовуючи конопляну тонку мотузку. Порядок протягування мотузки - довільний, можна шити вздовж поясів, поперек, хрест на вхрест між отворами. Також дуже стильно виглядатимуть металеві скоби замість мотузки.

6 простих способів освіжити атмосферу в квартирі

Другий варіант передбачає наклеювання ременів на основу. Таким способом можна викладати різні візерунки, робити «шахматку», «ялинку», «зигзаг» і т.п.

pic Порядок роботи аналогічний попередньому варіанту. Важливе зауваження: ремені не повинні бути м'ятими! Інакше килимок своїми руками вийде хвилястим. Готуємо ремені, відрізаємо пряжки. Для того, щоб викладати візерунки, ремені необхідно порізати на кілька частин.

pic

«Сім разів відміряй - один раз відріж!» - продумайте заздалегідь, як буде виглядати килим, прикиньте, якого розміру повинні бути окремі шкіряні елементи. Намітьте крейдою на ременях лінії відрізу, і тільки потім беріть ножиці в руки. В якості основи можна використовувати щільну тканину або гуму. Виріжте з полотна прямокутник бажаного розміру. Викладіть на ремені у вибраному порядку. Потім наносимо суперклей, відповідний для склеювання шкіри і тканини, притискаємо до основи і відразу ж витираємо ганчірочкою надлишки клею.

І все, стильний і оригінальний килимок у вас готовий!