Тепер при подачі заяви в РАЦС в Україні майбутнім молодятам видаватимуть направлення на обстеження на TORCH-інфекції.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Багато нововведень прозвучало на недавньому засіданні уряду, в тому числі, мова йшла і про нововведення для тих, хто зібрався офіційно зареєструвати свій шлюб. Дізнайтеся, які аналізи запропонують здавати нареченим перед укладенням шлюбу.

Як заявила заступник міністра соцполітики України Олександра Чуркіна, мова йде про добровільні обстеження на TORCH-інфекції, які будуть видавати всім молодятам в РАГСі. TORCH-інфекції досить небезпечні і є досить поширеними серед, і можуть стати причиною серйозних ускладнень вагітності, викликати проблеми зі здоров’ям як майбутньої мами, так і дитини, а значить ставить під загрозу здоров’я нації.

“Дуже важливою ініціативою є добровільне медичне обстеження подружжя на TORCH-інфекції. Чому це важливо – велике питання стоїть про здоров’я нації. Саме завдяки цій ініціативі майбутні подружжя будуть приходити в ЗАГС подавати заяву на реєстрацію шлюбу і будуть отримувати направлення на добровільне обстеження на TORCH- інфекції. Чому саме ці інфекції? Саме ці інфекції, якщо вони є в організмі дорослої людини, вони мають величезний вплив на здоров’я новонародженої дитини. Тому при проходженні аналізів на TORCH-інфекції раннього виявлення та лікування TORCH-інфекцій ми попереджаємо народження дитини з вадами розвитку “, – заявила Олександра Чуркіна.

TORCH інфекції – абревіатура, яка об’єднує групу небезпечних захворювань, які передаються внутрішньоутробно від матері до дитини та викликають різні вроджені дефекти і захворювання: Токсоплазмос, краснуха, цитомегаловірусна інфекція, герпес, кір, вітрянка, гепатити В і С, хламідіоз, сифіліс, ВІЛ, лістеріоз та інші.