В Рівненській області сформований ((http://www.rv.gov.ua/sitenew/main/ua/catalog/item/8030.htm)(остаточний список)) доріг обласного значення, які відремонтують у 2018 році. Відповідне розпорядження підписав голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Кожна ділянка була детально проговорена з головами РДА: враховувались як насиченість транспортного потоку, так і важливість для людей. Єдиною вимогою для будівництва була наявність проектно-кошторисної документації, а для комунальних доріг – ще і співфінансування з місцевого бюджету. Гроші пропорційно розподілили між районами відповідно до протяжності дорожнього полотна.

Тому, понад 170 мільйонів гривень буде спрямовано на реконструкцію та будівництво автошляхів місцевого значення, 54 мільйони – на ремонт вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області. Ще 50 мільйонів піде на експлуатацію та утримання дорожнього полотна.

Голова облдержадміністрації доручив профільному департаменту ОДА вчасно провести усі необхідні тендерні процедури, щоб ремонт доріг місцевого значення розпочати якнайшвидше. А керівники райдержадміністрацій повинні особисто контролювати використання коштів, виділених на покращення стану доріг.

«Цьогоріч плануємо залучити на дороги близько мільярда гривень з різних джерел фінансування. Якщо так буде і далі, гадаю, ситуацію з поганими дорогами можемо змінити вже за п’ять років. Головне, що для цього є наміри як у керівництва держави, так і у нас, змінити ситуацію на краще», - відзначає Олексій Муляренко.