Рівненський аеропорт – один з кращих регіональних летовищ України. Таку оцінку дали представники Асоціації «Аеропорти України» під час Міжнародного авіаційного форуму у Рівному.

До організації входять понад 90 авіапідприємств, у тому числі більше 20 аеропортів.

«У рівненського аеропорту збереглася інфраструктура. А головне – сьогодні вона діюча. Злітно-посадкова смуга знаходиться в доброму стані, термінал готовий обслуговувати близько 150 пасажирів на годину. Тому аеропорт може здійснювати не лише чартерні програми. Летовище здатне працювати цілодобово та всесезонно», - розповів президент Асоціації Петро Липовенко.

Загалом у складі делегації Асоціації – фахові спеціалісти, які допомагають знайти правильні рішення щодо поліпшення авіаперевезень з регіональних аеропортів, що переважно перебувають в комунальній власності місцевих громад.

На переконання голови Рівне нської ОДА Олексія Муляренка, постійно діючий аеропорт – не лише підвищує туристичну привабливість регіону, а й є позитивним сигналом для інвесторів, тому зупинятися на досягнутому не будуть:

«Аеропорт працює. Для цього останні кілька років докладається максимум зусиль. Відремонтували залу відльоту, утримуємо в хорошому стані злітну смугу, розширили руліжну доріжку. Також розробили антикризову програму для летовища. Це дозволило підвищити придатність аеропорту до авіаперевезень. Втім, кінцева мета – регулярні пасажирські та вантажні рейси».

Співпраця Асоціації «Аеропорти України» з місцевою владою задля розвитку летовища продовжуватиметься й далі. З цією метою сторони підписали Меморандум про партнерство. В його рамках передбачені проведення спільних консультацій та налагодження ділових контактів у галузі авіації.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.