Щасливим та окриленим повернувся з Франції до України Роман НОВАК – помічник судді Рівненського апеляційного господарського суду.

Він взяв участь у IV Міжнародному паралімпійському чемпіонаті з легкої атлетики HANDISPORT OPEN PARIS 2018, який відбувся 14-15 червня 2018 року у Парижі.

Серед 350 міжнародних спортсменів із більше як 30 країн світу, включаючи кращих паралімпійських медалістів, Роман НОВАК показав результат з метання спису 53,01 м. Виконання цього нормативу дало йому право на участь у Чемпіонаті Європи, який буде проходити у Берліні в кінці серпня цього року.

На минулорічному ІІІ Міжнародному паралімпійському чемпіонаті з легкої атлетики HANDISPORT OPEN PARIS-2017 у штовханні ядра Роман зайняв призове третє місце та був нагороджений бронзовою медаллю Чемпіонату.

Також Роман є чемпіоном України з легкої атлетики, у 2017 році він виборов дві з десяти золотих медалей і встановив рекорд України з штовхання ядра.

Довідково: HANDISPORT OPEN PARIS є турніром з легкої атлетики світового масштабу, організований Міжнародним параолімпійським комітетом (МПК). Він став одним із дев’яти етапів офіційних змагань у ланцюжку Чемпіонату МПК «World Para Athletics Grand Prix» та дав Франції можливість подання заявки для проведення Олімпійських та Параолімпійських ігор у Парижі 2024 року, поряд з Дубаї (ОАЕ), Тунісо (Туніс), Сан - Пауло (Бразилія), Рієті (Італія), Темпе (США), Пекіном (Китай), Ноттвілом (Швейцарія ) і Берліном (Німеччина).

Про це повідомляє прес-служба Судової влади України.