Золота, ароматна, смачнюча, а найголовніше - дуже корисна! (*Що ще в собі заховала кукурудза такого, про що ми не знали - читайте далі!*)

Мало калорій

Всього 123 ккал на 100 грамів продукту! Варена кукурудза в невеликих кількостях містить: вітаміни групи В, Е, К, РР, необхідні організму мінеральні речовини калій, магній, селен, нікель і фосфор, амінокислоти, серед яких виділяють важливі лізин і триптофан.

via GIPHY

Неперетравлювані харчові волокна, що містяться у кукурудзі, зчищають зі стінок шлунку і кишківника, наче своєрідний скраб.

Для максимальної користі обирайте качани середнього розміру і варіть їх у киплячій воді 15-20 хвилин, без солі. Молоденька акукурудза (світло-жовтого кольору) буду готові за 15 хвилин, а з більш темнішими і до 1 години часу, аж поки буде готова. Але при останньому - майже всі корисні речовини з кукурудзи втрачаються.

via GIPHY

Протипоказання

Варто підкреслити, що найбільшої шкоди варена кукурудза може заподіяти тільки в разі регулярного вживання у великих кількостях продукту. Шкоду варена кукурудза може нанести людям, що страждають від тромбозів, а також від порушення апетиту.

ДЖЕРЕЛО