Сьогодні, 26 червня, жителі міста Рівне скаржаться, що у їх будинках та квартирах немає світла.

На своїй сторінці в соціальній мережі "Рівне обленерго" опублікували інформацію щодо планового відключення світла.

Так, у вівторок з 09:00 до 17:00 буде відсутня електроенергія у м. Рівне на вулицях: Древлянській, Міцкевича, Пушкіна.

Також 26 червня з 09:00 до 17:00 буде відсутня електроенергія у Рівне нському районі частково у селах: Колоденка, Червоні Гори, Ходоси, Хотин, Решуцьк, Городок, Понебель, Сухівці.

Крім того попереджують, що через несанкціоновані земельні роботи знеструмили кілька вулиць Рівного.

Близько 15:00 без електроенергії залишилася низка вулиць обласного центру: Міцкевича, Князя Володимира, частина Соборної, Млинівська.

Вже за півгодини фахівці «Рівне обленерго» перезавантажили частину споживачів, деяким рівнянам на відновлення електропостачання довелося очікувати близько години. Станом на 17.00 оперативно-виїзні бригади ПрАТ «Рівне обленерго» працюють над відновленням електропостачання на вулиці Млинівській.

Під час встановлення причини аварійного відключення з'ясувалося, що його спричинило пошкодження кабельної лінії.

Мешканець вулиці Залізняка вирішив встановити у власному господарстві огорожу і перфоратором пошкодив кабельну мережу, внаслідок чого спрацювала аварійна система.

На щастя, винуватець знеструмлення не постраждав.

Працівники "Рівне обленерго" наголошують, за наявності в зоні земляних робіт підземних комунікацій роботи треба проводити з особливою обережністю. При виявленні будь-яких підземних комунікацій, роботи необхідно негайно припинити, а рішення щодо їх продовження має ухвалюватися лише за участю представників зацікавлених організацій.

Нехтування цими правилами і призводить до подібних наслідків та може стати причиною втрати здоров'я і навіть життя.