Довга та складна підготовка до весілля та переповнений емоціями святковий день – після такого стресу молодятам не завадить розслабитись та відпочити душею і тілом. Чудова нагода забути про турботи – другий день весілля.

Варіант №1: на лоні природи

Ідеальний варіант для молодят, які одружуються у теплу пору року. Якщо ви плануєте провести цей день у колі родичів, організуйте пікнік за містом. Лісова галявина, берег ставка чи озера, заміський парк – навесні та влітку легко знайти приємне місце на свіжому повітрі. Гарною ідеєю для частування гостей будуть овочі, риба та м’ясо, приготовані на грилі. Крім того, подбайте про вино, безалкогольні напої та легкі десерти. А на випадок непогоди варто захопити ще й навіс або тент. В якості розваг чудово підійдуть активні ігри – теніс, фрісбі, футбол. До речі, взимку пікнік на природі теж можливий, варто тільки запастись теплими пледами та гарячими напоями.

Якщо ж ви рішили провести другий день свого весілля в компанії друзів, гарним варіантом відпочинку на природі буде похід. Наметовий табір можна розбити на березі річки, у лісі чи в горах. Головне тут заздалегідь узгодити з компанією, чи кожному її учаснику підійде гірський похід чи, скажімо, сплав річкою. Прогулянка за місто, екскурсія до найближчої пам’ятки чи пікнік у міському парку – обирайте те, що вам більше до душі.

Варіант №2: у ресторані або кафе

Навряд чи можна назвати цей варіант оригінальним, проте це не заважає йому користуватись незмінною популярністю серед молодят. Часто пара організовує другий день весілля у тому ж ресторані чи бенкетній залі, де проходила сама урочистість, адже так їм не доведеться перевозити їжу, що залишилась зі свята, в інше місце. Але, якщо є час, можливість та наснага, можна продумати і оригінальніші варіанти.

Якщо ж ви плануєте добряче повеселитись у цей день, збирайте компанію друзів і вирушайте у нічний клуб. Модний діджей, смачні коктейлі та невимушена атмосфера – саме те, що треба після сповненої хвилювань підготовки до весілля.

Варіант №3: залишімось вдома?

За час організації одруження та самої урочистості ви втомились настільки, що одразу після неї вам не хочеться нічого планувати і нікуди йти? Маєте повне право залишитись вдома! По-перше, ви можете провести цей день тет-а-тет з другою половинкою: поснідати в ліжку, поділитись емоціями та враженнями від свого найщасливішого дня, повечеряти при свічках. Крім того, ви завжди можете покликати у гості найближчих людей і провести цей день з ними. Навряд чи вам захочеться вже зранку стояти біля плити, тому в якості пригощання цілком можна обійтись стравами, які залишились з весілля, або ж замовити їжу з доставкою.

Джерело