Про це повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр.

Кір – небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до летальних наслідків. Всього з початку року в Україні від ускладнень кору померло дванадцять людей: восьмеро дітей і четверо дорослих. Всі хто не отримав щеплення проти кору знаходяться у зоні ризику.

На Рівне нщині триває епідемія кору. За перше півріччя поточного року в області на кір захворіло 753 хворих. Більш як половина інфікованих – діти.

Найчастіше хворіють діти від 1 до 9 років. Найвища захворюваність спостерігається у Рівне нському і Березнівському районах та місті Рівне . Летальних випадків від ускладнень кору в нашій області не зареєстровано.

Кір повертається кожні п'ять років, вражаючи тих людей, які не є вакцинованими.

"Якщо порівняти із ситуацією 2006-2008 років, коли було все більш-менш нормально з наявністю вакцин, то і тоді захворіли на кір 42 тисячі осіб в Україні. Від початку нинішнього спалаху ми вже маємо близько 20 тисяч пацієнтів", - говорить гендиректор "Центр громадського здоров'я МОЗ" Володимир Курпіта.

Захистити від хвороби може тільки вакцинація.

В області в кожному щеплювальному пункті є достатня кількість вакцин проти кору, епідпаротиту та краснухи (КПК) “Пріорикс”, виробництва “Глаксо Сміт Кляйн”. Загалом, залишок вакцини в області складає 35 тис. доз.

Якщо дитина пропустила першу чи другу дози вакцини КПК за графіком, або ви не можете згадати, коли і які щеплення робили дитині, зверніться до медичного закладу для якнайшвидшого отримання безоплатного щеплення.

pic