В області триває операція "МАК".

Учора, 5 липня, поліцейські превентивної дільності виявили незаконні насадження маку у Рокитніському та Березнівському районах. Посіви коноплі знищили у Рівне нському районі, а на Млинівщині оперативники викрили раніше судимого, який зберігав такі ж рослини.

Під час санкціонованого обшуку в господарстві жительки села Великий Житин поліцейські Рівне нського районного відділення поліції виявили незаконне насадження конопель в кількості 344 рослини.

Дільничний офіцер Млинівського відділення на присадибній ділянці 66-річної мешканки села Масевичі виявив посів у кількості 335 рослин маку. На Березнівщині поліцейські групи реагування у селі Балашівка на присадибній ділянці 61-річної місцевої жительки знищили 372 нарковміні рослини.

За усіма фактами посівів або вирощування снотворного маку відкрили кимінальні провадження за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України. Все вилучене відправили на проведення експертизи.

На автодорозі між Млиновом та селом Малі Дорогостаї оперативники зупинили раніше судимого 48-річного жителя районного центру, який зберігав при собі 30 рослин снотворного маку.

Слідчі за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України розпочали досудове розслідування. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років.

Загалом з початку проведення оперції «МАК» поліцейські області знищили понад 6,1 тисяч нарковмісних рослин, серед яких 5,3 тисячі — маку та 800 — коноплі. Слідчі розслідують кримінальні провадження за 35 фактами, чотирьом особам вже повідомлено про підозру за незаконні посіви у Дубровицькому, Костопільському та Рівне нському районах.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.