Цими вихідними у селі Буща Здолбунівського району пройшов обласний відкритий етно-еко фестиваль «Буща Папороть».

Урочисте відкриття заходу відбулося 6 липня. Фестиваль розпочався з мистецької програми за участю творчих аматорських колективів Рівне нщини. Потому відбулися купальські обрядодійства, де усі бажаючі мали змогу одягнути «Марену», поводити хороводи, спустити вінки на річку Збитинку та запалити купальське вогнище. І на сам кінець на гостей фестивалю чекало видовищне фаєр шоу та етно-вечірка під зорями.

Упродовж двох днів гостям та учасникам свята не було часу сумувати, адже організатори заходу підготували насичену культурно-розважальну програму, а саме, «Козацький куток» - показові виступи козацького бойового мистецтва «Спас», майстер-клас з бойового гопака, показові виступи козаків із зброєю, демонстрація козацької зброї, козацькі забави; екскурсії екологічною стежкою «Від Волині до Поділля» національного природного парку «Дермансько-Острозький»; розвага «Водяна битва», турнір з міні-футболу, «Бущанська роса» - танцювальна анімація. Маленьких гостей зустрічала дитяча галявина: гойдалки, розваги, майстер-класи.

У ході фестивалю діяли толока народних умільців та святковий ярмарок: мед та продукти бджільництва, трав’яні чаї за старовинними рецептами, а також частування традиційними українськими та місцевими автентичними стравами.

Про це інформує Рівне нська обласна рада.