Хочете вкоренити троянду з подарованого букета? Є перевірений часом народний спосіб. Потрібно використовувати для вкорінення суміш-трійчатку з натуральних компонентів, яка викликає ріст коренів. Приготувати просто. Ефект – уже через місяць ваші троянди будуть активно рости в горщику!

Коли троянди з подарованого букета почнуть в'янути, не варто шкодувати, що свято закінчується. Спробуйте вкоренити їх. Для цього потрібно нарізати живці. Варто відзначити, що живець повинен мати 2-3 живих бруньки.

Тепер готуємо супер діючий засіб для пророщення троянд. Беремо чайну ложку меду, дві чайні ложки соку алое (алое - стебло має хоча б добу полежати в холодильнику), чайну ложку попелу деревних порід. Усе це поміщаємо в склянку - і наливаємо води (вистояної - не з під крана!) трохи більше половини. Ставимо туди свої живці на півдня, чим гірше живець, тим довше йому буде потрібна стимуляція.

Після цього виймаємо живці й висаджуємо в субстрат - багатий гумусом ґрунт. Накриваємо тим, що у нас під рукою. Це й зрізані пляшки і навіть просто прозорий пакет. Ставимо горщик у тепле місце.

Час від часу відкриваємо пакет, даємо подихати свіжим повітрям живцям, тільки не знімайте повністю пакет, поки живці не вкореняться. Коли ж буде пробудження живця? Буває по різному, усе залежить від температури.

Джерело