Чи могли б ви подумати, що з такими легендарними фільмами пов'язано стільки цікавих фактів.

Про Бріджит Джонс

Мало того, що для зйомок у фільмі «Щоденник Бріджит Джонс» Рене Зеллвегер спеціально набрала 10 кілограмів, але ще і влаштувалася працювати в реальне видавництво під вигаданим ім'ям Бріджит Кавендіш.

Їй важливо було максимально вжитися в роль своєї героїні. Ніхто зі співробітників видавничого дому про це не знав. Тому коли її випробувальний термін закінчився, начальниця запропонувала їй роботу.

Про фільм «Форрест Гамп»

За роботу у фільмі «Форрест Гамп» Том Хенкскс не отримав гонорар.

У контракті було зазначено, що актор отримує відсоток від касових зборів. В результаті його дохід був $ 40 мільйонів доларів.



pic Про «Армагедон»

Новим співробітникам НАСА показують фільм «Армагедон». Таким образов новачків тренують. Вони повинні знайти у фільмі невідповідності реальності. Там їх як мінімум 168. Все-таки кіно є кіно.

Про «Амелі»

У зворушливій кіноісторії про Амелі, де Одрі Тату зіграла головну роль, є спецефекти.

Справа в тому, що актриса абсолютно не вміє кидати камені в воду так, щоб виходила жабка. Тому саме в цій сцені довелося вдатися до спецефектів.

Про кінострічку «Володар кілець»

Деякі сцени фільму знімалися в засніжених горах. І досить часто знімальну групу доставляли в гори на вертольотах.

Але актор Шон Бін, який виконав роль Бороміра, боїться літати. Тому кожен раз він піднімався в гори пішки в костюмі свого героя.

Про «Парк Юрського періоду»

Динозавр велоцираптор у фільмі видавав певні звуки. А насправді походження цього звуку несподіване: саме так звучить процес спарювання черепах.

pic Про «Інтерв'ю з вампіром»

Щоб лиця у акторів фільму були прозорими і правдоподібними, їх змушували півгодини висіти вниз головою. І в такому положенні наносився грим.

Вся справа в тому, що таким чином кров приливає до голови і судини на обличчі стають дуже помітними. І вже по опухлим судинах створювався ось такий напівпрозорий грим.

Про «Титанік»



pic «Титанік» тонув рівно 2 години 40 хвилин. Стільки ж тривають всі сцени у фільмі, які відбуваються в 1912 році. Так само відомо, що зіткнення пароплава з айсбергом відбулося за 37 секунд. У картині ця сцена триває стільки ж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 порад, як прискорити Windows 10

5 книг, які варто взяти з собою у відпустку