В рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей» всі районні лікарні на Рівненщині отримають нове кардіологічне обладнання.

Обласне управління охорони здоров'я підписало угоду на закупівлю 19 пристроїв для проведення тропонінових експрес-тестів.

Згідно умов договору одна з київських компаній має поставити до кожної районної лікарні області пристрої, що дозволять більш точно та якісно діагностувати інфаркти у пацієнтів.

"Досить часто кардіологи стикаються із ситуацією коли пацієнт звертається до лікаря із задавненим інфарктом, тобто інфарктом, якому 2-3 дні. Тож для того, аби визначати чи був у пацієнта інфаркт наше управління в межах проекту Світового банку закуповує апарати для експрес-визначення тропоніну, D-дімеру та інших кардіо-маркерів, які будуть передані до кожної районної лікарні області", - розповів начальник обласного управління охорони здоров'я Юрій Осіпчук.

Також, він зазначає, що закуплені апарати можуть більш ширше використовуватися. Адже, окрім тропонін-тесту, вони визначають ще цілу низку параметрів. Наприклад, вони дозволяють визначати рівень цукру в крові, та діагностувати ряд захворювань внутрішніх органів пацієнтів.

У свою чергу керівник групи консультаційної підтримки проекту на Рівне нщині підкреслює, що дана закупівля стала черговим етапом реалізації проекту, і обладнання через два місяці буде доставлене до районних лікарень області.