Хрещення - важлива подія в житті кожної сім'ї. Але мало хто знає, які традиції даного таїнства існують в британській королівській родині.

Дата хрещення

Хрестини королівських дітей така ж важлива і очікувана подія, як і їх народження. Ця дата ретельно планується в Букінгемському палаці.

Також є важливе правило: хрестити дітей обов'язково в дитинстві. Але якщо Єлизавета і принц Філіп хрестили дітей в місяць від народження, то принц Гаррі і Кейт Міддлтон зробили це, коли Джорджу було всього три місяці.

Місце хрещення

Місце проведення не диктоване особливими правилами, але у виборі каплиці або церкви є взаємозв'язок.

До Другої світової війни спадкоємців хрестили в Каплиці Букінгемського палацу, а зараз найчастіше вибирають Віндзорський замок і церкву Святої Марії Магдалини в Сандрігеме, де члени королівської сім'ї традиційно проводять різдвяну службу і де в різні роки були хрещені батько Єлизавети Георг VI, принцеса Діана, принцеса Євгенія Йоркська і принцеса Шарлотта Кембриджська.

Хрестильна чаша

Тут якраз діє дуже суворе правило. Його монархам заповіла родоначальниця роду - королева Вікторія. Малюків хрестять в окремій позолоченій купелі, яку зробили на замовлення Вікторії і Альберта ювеліри на хрестини їх дочки.

Хрестильна сорочка

Тут теж актуальна традиція від Вікторії та Альберта. Хрестильна сорочка завжди шикарна шовкова сукенка відтінку слонової кістки прикрашене хонітонскім мереживом (залишилося від весільної сукні самої Вікторії, до слова), вперше використовувалося на хрещенні королівської принцеси в 1841 році, і так сподобалося її батькам, що з тих пір саме в ньому проходили обряд інші дочки і сини знаменитого подружжя.

До сьогодні цю сукню вже приміряло 62 спадкоємця британської корони.

Йорданська вода

Всіх королівських дітей Великобританії хрестять в Йорданській воді. Однак зараз правозахисники виступають проти цього так як є питання до чистоти річки.

Зараз воду попередньо фільтрують.

Хрещені батьки

Хресних завжди багато. Кількість хресних батьків у британських монархів може досягати до семи чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Що не можна робити перед дзеркалом: 10 застережень

ТОП українських скульптур їжі: в камені відобразили морозиво та галушки