Бійка біля церкви. У Золотієві після служби між священиком та старостою виникла суперечка, яка за однією з версій скінчилася бійкою просто на порозі храму. Як наслідок, прихожани розділилися на два табори: одні за старосту, інші - за панотця.

Хто кого у Золотієві відразу зрозуміти важко. Церковний староста переконує, отець першим почав штовхатися. Випхав з церкви, а на порозі чоловік спіткнувся і впав. Розповідає, навіть струс мозку отримав.

Касир, яка працює у храмі вже вісім років, переконує все розпочалося через гроші. Тієї неділі на церкву дали пожертву в півтисячі гривень.

Настоятель церкви каже ніякої бійки не було. А суперечки навколо його храму тривають вже майже рік. Розповідає, автокефальну церкву, у якій він настоятель хоче забрати собі інший патріархат. Мовляв тому його і хочуть звільнити.

Священик розповідає, відправляє службу в цій церкві майже 8 років, і за весь час жодних суперечко не було. А цей випадок розділив навпіл прихожан. Бо частина з них підтримує старосту, і переконує, що діючий батюшка не справляється зі своїми обов’язками.

Інші вимагають перевірити на що витрачаються церковні гроші, а нинішнім священником цілком задоволені.

Поки ключі від церковних замків у священника, а на служби ходить лише частина прихожан. Фінал цієї майже детективної історія мають визначити вищі церковні чини. Мешканці Золотієва звернулися до владики, аби розв'язати цей церковний конфлікт.