Команда із поліцейських капеланів, психотерапевта та фахівця практичної медицини сьогодні, 12 липня, навчала колег рятувати життя як фізично так і духовно.

На запрошення очільника поліції Рівного Василя Зелінського на Рівне нщину завітала християнська поліцейська асоціація України.

Бесіду розпочала психотерапевт, за плечима якої більше двадцяти років практичної роботи, з яких чотири — з військовими, що пройшли горнило війни. Вона розповіла про роль капеланів та душпастирської опіки в умовах екстремальних ситуацій, таких як: смерть, тяжка хвороба, протистояння масовим заворушенням, застосування зброї чи інших спеціальних засобів та самогубств.

«Надзвичайно важливо у вашій роботі навчитись правильно реагувати на людські втрати. Наприклад, як діяти, коли дитина бачить смерть близькою людини, — підкреслила психотерапевт. — Адже стресові ситуації, внутрішній стан людини впливають на її життєдіяльність, потрібно вміти розпізнати проблему і вчасно звернутися до фахівця».

Інспектор тактико-оперативного реагування патрульної поліції Рівного Ярослава Новосад продемонструвала поліцейським відео з випадками, які трапляються у реальному житті та обговорили алгоритм дій поліцейського для ефективного реанімування потерпілого. Адже до приїзду «швидкої» саме ці кілька хвилин можуть коштувати життя людини, яка стала жертвою злочинця або відчула погіршення самопочуття.

Василь Зелінський подякував гостям за візит та наголосив, що такі знання надзвичайно важливі у професійній діяльності поліцейського. Під час наступної зустрічі правоохоронці закріплятимуть теорію на практиці.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.