Голова міста Рівного скаржиться на приватний університет та говорить, що вони з 2016 року не можуть поставити підпис про передачу дитячого садочка, що на вулиці Євгена Коновальця, 16, у комунальну власність.

6 квітня 2016 року, рішенням Господарського суду Рівне нської області було розірвано договір, про передачу дитячого садка на Північному у користування МЕГУ. Тоді, за рішенням суду дитячий садок повинен був повернутись у власність міста.

Проте, за словами голови міста керівництво університету і по цей день не поставило підпис на документі про передачу місту дитсадка.

Також він повідомив, що йому особисто телефонував міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, та питав про дитячий садочок на вулиці Євгена Коновальця, 16. Держава готова дати кошти на його відновлення і буде шкода, якщо місто втратить цю можливість.

Саме тому, як тільки його передадуть у комунальну власність, місто зможе подавати заявку на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку.

Однак університет не спішить це робити і вимагають повернути 8 мільйонів гривень. Рішення суду щодо цього питання діє в користь МЕГУ.

Вчора, 12 липня, на міськвиконкомі Рівне нська прокуратура подала звернення щодо виділення коштів для погашення позовної заяви в Апеляційний суд стосовно дитячого садка. Але звернення ніхто не підтримав.

За словами начальника управління НС Руслана Демурова, вислів «надзвичайна ситуація», на чому акцентував прокурор, не відповідає ні єдиному пункту відповідної класифікації.

Начальник управління бюджету і фінансів Віктор Шульга підтвердив ці слова, та додав, що якщо вони виділять гроші, то це буде нецільове використання коштів - що прирівнюється до криміналу.