В рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» було підписано угоду про закупівлю 19 спеціалізованих кардіоваскулярних ультразвукових сканерів.

Відтак вже за 3 місяці компанія Philips має поставити сканери до кардіологічних відділень районних лікарень області.

За словами керівника групи консультаційної підтримки проекту Світового банку на Рівне нщині Сергія Рибачка в рамках реалізації проекту Світового банку був оголошений тендер на закупівлю більш майже ста одиниць діагностичного обладнання для районних лікарень Рівне нщини. Серед іншого було заплановане і придбання ультразвукових сканерів.

Саме завдяки великій кількості учасників торгів, управлінню вдалося відібрати справді якісне, європейське обладнання від провідного виробника медичного обладнання.

Представники компанії Philips зазначають, що запропоновані апарати справді високого рівня та зможуть діагностувати не лише хвороби систем кровообігу, але й використовуватися для діагностування інших захворювань.

Разом з цим угодою передбачається, що фахівці компанії Philips мають не лише поставити обладнання але й провести навчання лікарів по роботі на ньому. Для цього група консультаційної підтримки проекту уже розпочала підготовку до проведення додаткових навчань лікарів, які будуть проводитися спільно із спеціалістами компанії.