Справжню українську музику можна було послухати на легендарному фестивалі «Тарас Бульба». Мистецька подія тривала 13-15 липня у Дубно.

До стадіону «Спартак» щодня з’їжджалося три тисячі людей. Вони заслухали більше півсотні музичних колективів, які виступали на 2-ох сценах – основній та альтернативній. Втім, цього року звучав не лише рок, звучали тут й легші жанри.

«На участь у «Тарасі Бульбі» подали заявки близько сотні україномовних гуртів. Ми провели живі відбори колективів з Рівного, Києва, Львова, Чернівців, Хмельницького, Харкова та Дніпра. Заслухали кожен гурт. Публіка обирала найкращі через он-лайн голосування. У результаті – 15 з них звучали вже на сценах. Окрім цього, легендарний фест відвідали зіркові гурти різножанрової направленості – «Kozak System», Христина Соловій, «Cry Excess», «Тінь Сонця», Karna», «Morphine Suffering», - розповідає директор фестивалю Микола Арсенюк.

На фестивалі побувала й заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко. Вона вже вп’яте приїздить на «Тараса Бульбу» і каже, що мистецька подія давно вийшла за рамки рок-фестивалю. Цього року сюди мали змогу завітати не лише молодь, а й діти з їхніми батьками, та ті, хто хотів почути сучасну літературу:

«Перші фестивалі були більш історичного плану. Зараз це інший формат. Обласна адміністрація підтримала ідею наших письменників і допомогла їм з фінансуванням на організацію літературної локації. А в цілому на фестиваль з обласного бюджету виділили 150 тисяч гривень».

На літературній сцені «ЛІТ-side» презентували свою літературу близько 40 письменників. Тут відбувалися творчі зустрічі, перфоманси, арт-події, зустрічі з видавництвами, представлення проектів.

А для дітей діяла «Дитяча галявина». Втім не з батутами та солодкою ватою. Тут лялькарі рівненського театру показували вистави, казкарі розповідали історії. Займалися й пісочною терапією, малюванням на воді. Також діти вчилися власноруч робити сувеніри.

Зважаючи на цьогорічну популярність фестивалю, Микола Арсенюк запевнив, що у наступному році відвідувачів чекає ще більше приємних сюрпризів, зокрема збільшення сцен.

Про це інформує прес-служба Рівне нської ОДА.