На Рівненщині розпочалося полювання одноногих у шляпах за необізнаними тихими мисливцями. У цій битві вже є перші потерпілі. Близько десяти мешканців області уже потрапили на лікарняні ліжка із діагнозом - отруєння грибами. Чого вартує вміле маскування противника та чим завершується грибна помста?

Відділення детоксикації рівненської обласної лікарні. В четвер тут не було жодного хворого. За вихідні дві палати поповнили грибозбирачі. В усіх невтішний діагноз – отруєння грибами.

В цій палаті лікують сім’ю Кузьмичів з Сарн. Усі вони дружно назбирали грибів у четвер, повечеряли та стати на ноги наступного дня вже не мали сили. 4-ро дорослих підкосила бліда поганка. Нині життя людей в безпеці. Стан стабільно-важкий, тому наступні кілька тижнів родина проведе у лікарні. Медики розповідають, - пацієнтам пощастило вижити бо вчасно звернулися по допомогу, хоча при отруєнні блідою поганкою людина лише на третій день може відчути слабкість. Таке тимчасове покращення самопочуття вводить в оману хворих, - розповідають медики і є причиною більшості смертей. Тому закликають людей при перших симптомах отруєння викликати рвоту, промити шлунок усіма можливими засобами та негайно звернутися до лікарів. Проте у пацієнтів одна й найпростіша порада.