Те, наскільки добрим буде ваше ранок, багато в чому залежить від хронотипу: жайворонок ви чи сова. А ось наскільки щасливим буде ваш ранок а потім і день, залежить від ваших звичок. Які ж прості ранкові звички зроблять вас щасливішими?

Якщо слідувати простим правилам і виробити у себе правильні звички, ранок може стати для вас найпродуктивнішою частиною дня, наповнити вас енергією і зарядити оптимізмом на весь день.

Прокидайтеся раніше.

Звучить не дуже, правда? Але якщо ви хоча б один раз прокинетеся на годину раніше своєї сім'ї, то більше ніколи не захочете витрачати цей священний час для себе на сон. Ця година дозволить вам спокійно і з задоволенням прийняти душ, спокійно зібратися, не поспішаючи випити гарячу каву, переглянути електронну пошту і новини. Ця година наповнить вас морально і зробить ваш ранок і, як наслідок, ранок всієї вашої сім'ї щасливим і спокійним. Це варто того, щоб спробувати!

Починайте день з музики.

Прокинувшись, насамперед увімкніть улюблену музику. І не важливо, вона буде грати голосно на всю квартиру або тихенько на кухні, щоб не розбудити інших членів сім'ї - вона все одно викличе на вашому обличчі усмішку. Слухайте те, що вам подобається, підспівуйте - це відмінний заряд на цілий день. Складайте плейлист з вечора, міняйте музику, компонуйте на новинки з улюбленими хітами, які занурюють вас в спогади, це ж так просто.

Смачно снідайте.

pic Снідати потрібно обов'язково, так як цей прийом їжі запускає всі обмінні процеси в нашому організмі і впливає на здоров'я і самопочуття. Намагайтеся снідати чимось корисним, це може бути каша з фруктами і горіхами, кисломолочні продукти або, наприклад, тост з куркою і овочами. І щоранку дозволяйте собі з'їсти щось смачненьке, зовсім небагато, але те, що дуже любите. Шоколадна цукерка, ванільний кекс або шматочок торта до кави - і заряд бадьорості і гарного настрою вам забезпечений. Навіть якщо ви дуже суворо стежите за фігурою, повірте, від однієї цукерки, з'їденої о 7 ранку, ваша талія не постраждає.

Робіть зарядку.

pic Навіть якщо вам здається, що ви не виспалися, і у вас немає сил навіть дійти до ванної, не кажучи вже про зарядку, змусьте себе. Ефект не змусить себе довго чекати, фізична активність розбудить ваше тіло, підбадьорить вас і зарядить позитивною енергією. Пам'ятайте, звичка формується всього 21 день, тому не поспішайте здаватися, все вийде!

Не поспішайте.

Постійний поспіх, особливо якщо він неефективний і не приносить очікуваного результату, здатний довести вас до стресу і нервового виснаження. Візьміть собі за правило, кожен вечір складати план на наступний день. Нехай в ньому буде два блоки: перший - це найважливіші справи, які потрібно зробити невідкладно, другий - це справи, які не терплять поспіху і можуть трохи почекати. Такий чіткий план на день допоможе вам бути більш зібраною і сконцентрованою, дозволить більше встигнути, відчувати себе впевненіше і отримати задоволення від виконаної роботи і поставити чергову галочку в списку.

Зупиніться, видихніть, дозвольте собі випити кави, недовго поговорити з подругою або вийти на обід в кафе, а не проковтнути його за робочим столом. Слідуючи цьому простому правилу ви незабаром здивуєтеся, що стали встигати набагато більше, ніж раніше.

ОБОВ'ЯЗКОВО ДІЗНАЙТЕСЯ:

Що зробити у вихідні, щоб краще відчувати себе весь тиждень

Що не можна робити перед дзеркалом: 10 застережень