Євген Цимбалюк по крихтах збирав матеріал і не прогадав з ідеєю. Десять років копіткої праці і в результаті збірка літературних оповідань та історичних есе "Обірвана молитва за Україну" ще й премія на додачу.

Євгену Цимбалюку архіви Києва та Львова стали другою домівкою. У сховищах документів він збирав інформацію про життя наших земляків й видатних діячів. Протягом десяти років письменник втілював задум: писав збірку про невідоме життя тих, кого знають усі. Трудився недаремно. Працю Євгена Цимбалюка оцінили - відзначили премією імені "Світочів".

Збірка накладом у півтори тисячі примірників побачила світ на початку цього року. "Обірвану молитву за Україну" можна знайти у бібліотеках та книгарнях. Не зі слів, а із власного досвіду знає Євген Цимбалюк, як нині важко надрукувати свою працю. Тому вирішив допомогти колегам.

Радіють за місцевих письменників їх київські колеги. Зазначають: премії надихають й спонукають творити далі.

Євген Цимбалюк став восьмим лауреатом премії імені Світочів. Вона поєднала місцеву інтелігенцію минувшини: Мелетія Смотрицького, князя Костянтина Острозького, Доміана Наливайка, Івана Федорова, Уласа Самчука, Бориса Тена. Усі вони прославили давнє село Дермань на усю Україну.

Місцеві письменники та гості зі столиці й сусідніх областей таку ідею підтримують. Більше того, вони впевнені, що на Рівне нщині ще є багато місць, гідних пера лауреатів премії імені Світочів.