Ламаєте голову над питанням про те, як організувати простір на кухні таким чином, щоб вона була не тільки зручною, але і красивою? Тоді обов'язково подумайте про стиль лофт.

Приміщення великої площі. Грубі матеріали. Панорамні вікна. Відкритий простір. Це характерні прояви лофт в інтер'єрі.



pic Виникненню цього напрямку ми зобов'язані індустріальним кварталах Нью-Йорка. Спочатку, словом лофт позначалися верхні поверхи фабрик та інших будівель промислового призначення. Через різке зростання цін на землю власники підприємств вивели виробничі потужності на околиці, залишивши свої приміщення в центрі міста.

pic

Через низьку вартість їх тут же облюбували представники богеми. Простора квадратура і велика кількість природного освітлення ідеально підходила для майстерень і галерей. У 60-х роках стиль лофт підкорив серце основоположника поп-арту Енді Уорхола. Цей напрямок набував все більшої популярності і, нарешті, з категорії бюджетних варіантів перейшов в категорію елітних.

pic Кухня в стилі лофт об'єднує в собі сучасну техніку, видимість недбалої обробки, навмисну грубість матеріалів і мінімалістичне меблювання. Це нестандартний затишок, який добре вписується в ритм сучасної людини.



pic

Дизайн інтер'єру кухні в стилі лофт вимагає особливого підходу до освітлення. Повинно бути кілька джерел світла. Вдалим вибором також стануть точкові світильники. Вікна слід залишити максимально відкритими. Штори і фіранки не підійдуть. Можна використовувати римські штори, жалюзі.

pic

Вбудована техніка - однозначне так! Моделі тих же холодильників, посудомийок і плит, що стоять окремо гарні по-своєму, але якщо ви хочете досягти єдності стильового концепту, марите про те, щоб створити максимум комфорту і, в той же час, щоб ніякий предмет побуту не порушував створений вами інтер'єр - практично все можна заховати. Можете сміливо вибирати те, що вам подобається, і ховати за фасад кухні.



pic

Меблі в стилі лофт покликані не тільки підкреслити вашу індивідуальність, а й наповнити простір бажаною функціональністю.

Якщо вам сподобалися меблі лофт - залишається тільки переконатися в тому, що такі предмети побуту відмінно впишуться в ваш простір. І ось основні аргументи за:

- Тільки натуральні і високоякісні матеріали, в результаті чого виріб послужить довгий термін.

- Краса і функціональність меблів. В результаті ви отримуєте не тільки стильний зовнішній вигляд, а й абсолютну зручність.

- Простота в догляді.

pic Фартух для кухні в стилі лофт повинен бути практичним і естетичним. Одна з найбільш популярних ідей - цегляна кладка. Це вдалий вибір для тих, хто рідко готує вдома. В іншому випадку слід віддати перевагу керамічній плитці або одному з методів імітації - за допомогою декоративної штукатурки, панелей та іншого.



pic

Думаєте, якщо кухня невеликої площі, значить з лофтом можна розпрощатися? Зовсім ні. Характерні риси стилю можна відтворити практично на будь-якій квадратурі. Маленька кухня в стилі лофт потребує застосування декількох прийомів. Один з них - збільшення площі за рахунок балкона / лоджії. За рахунок цього збільшиться і кількість такого необхідного природного світла. Можна розглянути і формат студії. Функціональні зони в такому випадку розділяють за допомогою освітлення і обробки.



pic Інтер'єр маленької кухні в стилі лофт слід оформити в світлих тонах. Це правило активно застосовують для всіх малогабаритних приміщень, так як воно дозволяє візуально розширити межі.

Простота і унікальність в одному флаконі - це про стиль лофт. І якщо ви готові до перетворення своєї кухні - неодмінно зверніть увагу на даний стиль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Вирівнювання стін своїми руками [Поради рівнянам]