В Березному триває будівництво дитячого садка, який розрахований на 150 дітей.

Нині будівельники завершили зведення одного із трьох запланованих корпусів. Там будуть яскраві ігрові кімнати, спальні і сучасний кухонний блок, а подвір’я облаштують для ігор.

Будівництво, що розпочалось торік, триває безперервно. Вже майже завершено перший корпус будівлі. До кінця року планують повністю завершити спорудження стін та внутрішніх перегородок, звести покрівлю та розпочати опоряджувальні роботи всередині.

У перспективі, в закладі зможе розміститись вісім груп, де навчатимуться по 18-19 дітей.

Проект передбачає створення 30 нових робочих місць та впровадить новітні технології під час утеплення стін та покрівлі, встановлення енергозберігаючих вікон, вузла обліку та автоматичного регулювання споживання теплової енергії.

«Зараз в Березному на одне місце в садочку претендує три дитини. Будівництво цього закладу в південно-східному масиві міста, сподіваюсь, вирішить цю проблему, адже ми регіон з позитивною демографічною ситуацією. Маємо повну підтримку області та держави, а тому такими темпами вже наступного року будемо святкувати новосілля», - зазначає голова Березнівської райдержадміністрації Віталій Люшин.

Будівництво дошкільного закладу відбувається завдяки фінансуванню з Державного фонду регіонального розвитку – це близько 10 мільйонів гривень. Понад один мільйон – співфінансування міського бюджету. Ще раніше на об’єкт виділяли кошти з області та району, а також по програмі соціально-економічного розвитку. Загалом вартість проекту оцінюють в понад 30 мільйонів гривень.

Про це інформує прес-служба Рівне нської ОДА.