Як обрати побутовий фільтр, який дійсно працює?

Від якості води, яку ви використовуєте кожного дня для втамування спраги і приготування їжі, багато в чому залежить ваше здоров'я. При цьому, навіть вживаючи виключно бутильовану воду, ми не застраховані від попадання в організм шкідливих речовин. Тому наявність в господарстві хоча б найпростішого фільтра для води просто необхідно. Звичайно, ідеальний варіант - встановити в будинку стаціонарну систему очищення води. Але далеко не кожному це по кишені. Фільтр-глечик - найбільш доступний і цілком надійний спосіб екологічного захисту. За однієї умови - якщо ви оберете його правильно.

Максимальна швидкість очищення води фільтром-глечиком: 400 мл / хв

Об'єм

Він повинен відповідати добовим потребам сім'ї (1-4 л). Ні в якому разі не можна використовувати фільтр в якості ємності для зберігання води. Зберігати відфільтровану воду більше доби не можна. А значить, доведеться зливати зайве, даремно витрачаючи картридж.

Картридж

Стандартні змінні елементи на основі активованого вугілля видаляють неприємний запах, зайвий хлор, іони важких металів. Є картриджі з пом'якшувальним ефектом - в їх склад додані іонообмінні смоли. А також з підвищеним вмістом заліза або бактерицидний ефект, які знезаражують воду.

Деталі

З'єднання картриджа з верхньою ємністю може бути як замковим, так і на різьбі. Обидва варіанти прийнятні, все залежить від виробника. Важливо, щоб на носику або на отворі для забору води була кришечка - від пилу. Зручний бонус: «нагадування» про дату зміни картриджа.

Матеріал

Щоб уникнути покупки дешевої підробки, обирайте фільтр тільки в спеціалізованому магазині. Перед покупкою фільтр потрібно в буквальному сенсі обнюхати - якісний харчовий пластик не пахне. На корпусі знайдіть піктограму, що позначає харчовий пластик, - графічно зображений келих на ніжці.

Точний діагноз

Кращий спосіб зрозуміти, який фільтр вам потрібен, - дізнатися, якої якості вода тече з крана у вас вдома. Це дозволить визначити необхідний рівень очистки та тип картриджа. Наприклад, чи є сенс купувати картриджі з додаванням заліза, якщо можна обійтися елементами простіше, очисними лише від хлору.

ДІЗНАЙТЕСЯ ТАКОЖ:

Комбінування кольорів в інтер'єрі [ФОТО]

Вирівнювання стін своїми руками [Поради рівнянам]