На предмет якості гарячого харчування у школах вже вибірково опитали батьків і самих дітей. Тепер учнівську їжу обіцяє перевірити заступниця міського голови Галина Кульчинська, яка планує особисто, вочевидь під виглядом старшокласниці, обідати у шкільних їдальнях.

Конкурс-змагання влаштувала влада Рівного підприємцям, які харчують дітей у дошкільних закладах та школах. Оголосили про це офіційно на все місто. Перевірятимуть підприємців, щоб визначити найгірших і попрощатися з ними. Це усе задля дитячого здоров'я. Воно напряму залежить від обідів, - переконані чиновники.

Зауваження до їжі чиновники вже мають. Перевірили декілька шкіл, встановили: учні не доїдають порції. Припускають, що годують їх несмачно. За додаткові перевірки у санепідемстанції.

Є претензії у підприємців до влади. Пояснюють: дві гривні, які виділяють із бюджету на дитяче харчування, вистачає лише на булочку та чай. Перше, друге та салат діти їдять за батьківські кошти. Найважче закупити якісні продукти і не порушити граничні ціни. Вони дозволяють купувати молочну ковбасу не дорожче ніж 24 гривні.

Поки дорослі затівають перевірки, діти весело пережовують обіди у їдальні. Підприємці, яких хвалитимуть отримають наприкінці року нагороди за свою роботу.