Із початку року на дорогах Рівненщини сталося 58 ДТП за участі мотоциклістів, у яких загинуло 9 осіб та 43 травмовано. Аби уникнути дорожньо-транспортних пригод та травмувань, поліцейські наголошують водіям на сумлінному дотриманні Правил дорожнього руху.

Зокрема, сьогодні, 31 липня, близько першої ночі у селі Іванчиці Зарічненського району 30-річний мешканець села Привітівка, керуючи мотоциклом «Viper», рухаючись вулицею Зарічненська, не врахував дорожньої обстановки, допустив з’їзд на узбіччя та перекинувся. Внаслідок ДТП водій двоколісного транспортного засобу загинув на місці. 29-річного пасажира, його односельця, госпіталізували до реанімації з травмами голови та забоями.

Працівники поліції, які забезпечують безпеку дорожнього руху, щодня виявляють порушення Правил дорожнього руху водіями мототранспортних засобів, в тому числі і тими, які керують ними у стані сп’яніння та без посвідчення водія відповідної категорії.

Нагадаємо, що на скутері та мопеді можна їздити з 16 років, на квадроциклі та мотоциклі – з 18. Для цього необхідно пройти навчання, скласти іспити та отримати посвідчення водія відповідної категорії. Зокрема, посвідчення водія категорії А-1 можуть отримати особи, які досягли 16-річного віку, а категорії В-1 – по досягненні 18 років.

Поліцейські звертаються до водіїв мототранспорту з проханням дотримуватись Правил дорожнього руху, бути уважними, обережними, керувати транспортом тільки по досягненню відповідного віку, отримавши посвідчення водія, та в жодному разі не сідати за кермо напідпитку.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.