Часто подорожуєте чи плануєте найближчим часом поїздку? Тому, не варто забувати, що велике значення має правильна валіза.

Зламалося колесо, розійшлася блискавка, відвалилася ручка - неприємності з валізою в дорозі можуть надовго зіпсувати настрій і отруїти всю відпустку. Тому економити на покупці валізи не варто. Однак і переплачувати - теж.

Наприклад, дорога шкіряна валіза, розрахована на європейські аеропорти, може вийти з ладу після першого ж перельоту внутрішніми авіалініями. Тому, перш за все, враховуйте свої маршрути, а також звертайте увагу на виробника - купувати краще в фірмових магазинах з чеком і гарантією. У деяких моделей вона може досягати десяти років.

Розмір

Для поїздки на пару днів підійде маленька валіза - висотою до 59 см.

Середня (до 70 см) - хороший варіант для вояжу на 2 тижні.

Сімейна валіза (80 см) виручить при подорожі утрьох, з чоловіком і дитиною. Вирушаючи у відпустку удвох, краще взяти не одну велику валізу, а дві середніх.

Матеріал

Валізи з тканини не так міцні, як пластикові, але вони більш місткі, в деяких моделях є додатковий обсяг. Вибирайте валізу з водовідштовхувальним просоченням. Пластикові надійні, особливо якщо до складу матеріалу додана титанова крихта. Найлегший і міцний пластик - Curv і полікарбонат.

Застібки

Обирайте валізу з пластиковою блискавкою, вона більш стійка до впливу температури, ніж металева. Чим ширша застібка, тим краще. Найнадійніша блискавка - шириною не менше 8 мм. Перевірте перед покупкою кодові замки. Якщо замок навісний, варто купити ще один - про запас. Дуже корисні додаткові застібки на пластиковій валізі, вони захистять речі від дощу.

Колеса

Найзручніший варіант - чотири колеса на різних осях, кожне з яких обертається на 360 градусів. Краще якщо вони будуть гелеві, силіконові або металеві на підшипниках. Колеса повинні бути глибоко втоплені в корпус. Найміцніші колеса - подвійні.

Спеціальне відділення для речей

Є кілька способів не пом'яти речі при перевезенні. Найнадійніший, але й найдорожчий - купити валізу з спеціальним для цього відділенням. Це допоможе у відрядженні довезти, наприклад, діловий костюм в ідеальному стані. Збираючись у відпустку, старайтеся згортати речі валиком. Так вони не помнуться і компактніше вмістяться у валізі.

Забарвлення

Вибір забарвлення валізи - не тільки питання смаку. Яскраву, незвичайну валізу простіше помітити на стрічці багажного транспортера, вона не загубиться. Якщо ж ти віддаєш перевагу класичному темному відтінку, купи кольоровий чохол або прив'яжи до ручки яскраву стрічку. До речі, про ручку - важливо, щоб телескопічна ручка в складеному стані повністю йшла в корпус, тоді вона вже точно не зламається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Пікнік на природі: корисні поради для класного відпочинку

12 вражаючих навичок, яким можна навчитися за тиждень