У соціальній мережі користувачі влаштували дискусію щодо графіку руху громадського транспорту у вечірній час.

Вечірнє очікування на транспорт у Рівному для багатьох містян вже стало своєрідним ритуалом. Вагатися і думати, приїде чи не приїде, постояти ще 20 – 30 хвилин, годинку, іти пішки чи викликати таксі?

А якщо приїде, то чи довезе до потрібної зупинки? Бо може з’їхати з маршруту. У рівненського громадського транспорту є одна велика проблема — містяни, які постійно обурюються і не хочуть або не можуть платити за проїзд у маршрутках стільки, скільки вимагають перевізники.

Грошима, точніше їх нестачею, перевізники аргументують все: від хамства водіїв до стабільних порушень графіків руху. Тариф на перевезення в міських маршрутках погодили навесні. Із чотирьох гривень вартість проїзду підвищилася до п'яти. Спершу містяни обурювались, а згодом і до цього поставилися з розумінням.

Та все ж рівняни сподівалися, що бодай щось зміниться у сфері перевезень: може, перевізники помиють маршрутки, водії ввічливіше ставитимуться до пасажирів, як мінімум дотримуватимуться графіків руху.

"Був у мене такий випадок, чекала на автовокзалі після 21-00 щось на північний, хоча б щось. Більше години, дивились в "дозор" і він все показував що 4 маршрутки 57 стоять на кінцевій на кладовищі. Але так нічого не приїхало! То вони мабуть десь там в гаражах із включеними навігаторами стояли.Тому довелось об 11 викликати таксі", - пише у фейсбуці рівнянка Лариса Зінь.

"В Рівному є такі місця звідки нічого не їде. От наприклад як доїхати від району Рівне енерго до автовокзалу? Чи наприклад від епіцентру до Льонокомбінатівського кільця?" , - додає Едуард Цілінський.

Натомість перевізники не бачать людей на зупинках після 22.00. Водії кажуть, що їздити їм у вечірній час не вигідно.

У місті існує понад 40 маршрутів громадського транспорту, які обслуговують приватні перевізники. У кожного маршруту свій графік, та здебільшого транспорт починає курсувати містом о 6:00, а останній рейс мав би бути приблизно о 23.00. Але в такий час маршруток на рівненських дорогах не знайти. Водії дочасно з'їжджають із маршрутів, а перевізники заплющують на це очі. Мовляв, і так не рентабельні ті вечірні рейси, а нічні – узагалі утопія.

До слова, рівненські маршрутки вже не перший рік обладнані навігатором, який через інтернет допомагає слідкувати за місцем їх знаходження. Але останнім часом водії почали вимикати їх, мовляв, щоб не було скандалів через затримку на пару хвилин.

pic