Давно хотіли вивчити англійську мову, але ніяк не вдається? Тоді ці шість порад саме для вас!

Секретного методу за місяць вивчити мову не існує. Але процес можна прискорити, щоб за півгодини подолати бар'єр і, нарешті, говорити по-англійськи.

1. Вчіться онлайн

Саме онлайн-заняття допомагають вчитися швидко. Їхати в інший кінець міста буває лінь, а Інтернет завжди під рукою.

Заняття онлайн хороші ще і тим, що всі матеріали, тексти, відео, словники зібрані в одному місці.

2. Вчіться на дозвіллі

Вчити мову - це не тільки виконувати різні завданя. Можна удосконалювати знання, слухаючи пісні і читаючи англомовні книги або навіть пости англійських блогерів. Також, можна дивитися фільми і серіали з англійськими субтитрами.

Наприклад, якщо встановити в браузері Google Chrome спеціальне розширення, можна прочитати будь-які тексти в англійській мові, а при наведенні на слово або фразу безпосередньо побачити їх переклад. Теж саме з субтитрами для онлайн-кінотеатрів. Кожне слово окремо можна перекласти одразу по ходу перегляду.

3. Займайтеся з викладачем

Звісно можна і без нього, але ми ж хотемо вчитися швидше. Є багато сайтів, додатків, присвячених англійському. Але тільки вчитель може в потрібний момент розповісти про різницю між часами, не дозволить покинути навчання при перших труднощях, виправить вимову, буде стежити за прогресом.

4. Вивчайте мову на роботі

Дивитися «Гру престолів» без перекладу в робочий час - не найкраща ідея. А ось читання статтей та досліджень, що мають відношення до справи, - навпаки.

Майже всі новітні матеріали публікуються англійською мовою. Можна або кілька місяців чекати (і не дочекатися), коли текст буде переведений на українську, або перевести його самому. Так, прокачаєте професійний рівень і поповните словниковий запас.

5. Виконуйте домашні завдання

Словосполучення «домашнє завдання» викликає у багатьох напад ліні. Але, виконуючи різноманітні завдання ти стаєте на крок ближче до своєї мети - володіти англійською мовою.

6. Не вчіть зайвого

В основному це стосується завчання слів, які вам ніколи не знадобляться. В англійській мові мільйони слів, але навіть знавці в повсякденній мові використовують всього кілька тисяч.

Щоб слова входили в лексикон, їх треба регулярно використовувати. Якщо задача вчитися швидко, важливо як можна більше практикувати розмовну мову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як обрати правильну валізу: 6 порад

П'ять професій майбутнього, про які потрібно знати