Працівники управління карного розшуку та сектору кримінальної поліції Сарненського відділу встановили особи двох жителів столиці, причетних до розбійного нападу на 70-річну жительку районного центру в квітні цього року. Одного з них суд взяв під варту.

В обідню пору 21 квітня до помешкання пенсіонерки прийшов невідомий чоловік із проханням продати йому алкоголь. Переконавшись, що у домі, крім жінки нікого немає, напав на неї, зв’язав руки скотчем та почав шукати гроші. В одній із кімнат він знайшов скриньку, де зберігалися 13 тисяч доларів США

та 46 тисяч гривень. Після вчиненого злочину нападник втік.

«Літній жінці вдалося самостійно звільнитися, вона одразу зателефонувала на 102, — зазначив начальник Сарненського відділу поліції Сергій Смаглюк. — У результаті проведених оперативно-розшукових заходів працівники карного розшуку встановили, що до злочину причетний 38-річний давній знайомий потерпілої, який знав про наявність в її оселі великої суми коштів. Інформацією “поділився” зі своїм 40-річним товаришем, який і вчинив злочин».

Обох чоловіків розшукали за місцем проживання в столиці.

Слідчі зібрали достатньо доказів, аби повідомити про підозру у розбійному нападі за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України обом чоловікам. Сьогодні, другого серпня, Сарненський міський суд обрав 40-річному зловмиснику запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 500 тисяч гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.