Навчання проходили спільно із зведеним загоном поліцейських.

Вчора, 7 серпня особовий склад Головного управління ДСНС України у Рівне нській області спільно з нацгвардійцями прийняли участь у тактичних навчаннях зведеного загону поліцейських області.

Основна мета навчань — це забезпечення безпеки громадян під час проведення масових заходів, у разі виникнення позаштатних чи надзвичайних ситуацій, а також вдосконалення дій і навичок поліцейських та інших силових структур. Навчання були максимально наближені до реальних подій.

Сценарій навчань передбачав забезпечення та недопущення порушень публічної безпеки та порядку під час проведення сесії обласної ради. За однією із фабул на пленарному засіданні виявили бажання бути присутніми дві групи у понад сто осіб, одна із яких вдалася до провокацій. В іншій ситуації поліцейським необхідно було забезпечити доступ медиків до сесійної зали для надання допомоги особі, що потребувала госпіталізації через раптове погіршення стану здоров’я.

Крім того, координацію дій відпрацьовували всі задіяні підрозділи під час виявлення вибухонебезпечного предмета на вулиці. Після цього на повідомлення про підпал шин поблизу виборчої дільниці одразу виїхали поліцейські та рятувальники. Під час припинення правопорушення працівник поліції отримав вогнепальне поранення. Злочинців, які втекли з місця події на автомобілі, оперативно затримали.

Усі учасники продемонстрували якісне виконання поставлених завдань, ай злагодженість дій та належний рівень взаємодії з колегами суміжних відомств і служб.

pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic

Повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівне нській області.