«Тут діє Сусідська варта. Навіть не думай!» - як застереження для потенційних зловмисників у дворах рівненських будинків.

Патрульні та мешканці міста продовжують впроваджувати Сусідську варту у Рівному. Як показує досвід, такий формат співпраці поліції та громади сприяє зростанню довіри населення до правоохоронних органів, шляхом налаштування тіснішої співпраці.

Індивідуальне розв’язання проблем кожного ОСББ, що бере учать у програмі, можливість вільного спілкування з поліцією, отримання відповідей на запитання, які турбують мешканців – лиш частковий перелік переваг, які отримують учасники Сусідської варти.

Зокрема, упродовж літнього періоду, патрульні проводять зустрічі з дітьми у дворах будинків, розповідають про правила безпечної поведінки на дорозі, в побуті, на водоймах. Інспектори роз'яснюють дітям алгоритм дій у різних небезпечних ситуаціях, навчають правильно звертатися до оперативних служб за допомогою.

Правоохоронці закликають до уважності та небайдужості не тільки найменших жителів, а й дорослих. Адже їх пильність може зіграти ключову роль у забезпеченні безпеки будинку та двору. Уже були непоодинокі випадки, коли завдяки вчасному реагуванню мешканців, патрульним вдалося оперативно зреагувати та затримати зловмисників.

Зауважимо, що навіть зустрічі з дітьми в дворах не обходяться без ситуацій, де патрульним доводиться припиняти правопорушення та проводити профілактичні бесіди з громадянами, поведінка яких виходить за рамки закону.

Повідомляє патрульна поліція Рівне нської області.

pic



pic



pic