У цьому році Міністерство культури провело пітчинг, на якому разом з повнометражними і короткометражними українськими кінофільмами за державну фінансову підтримку на виробництво змагались й серіали.

6 серпня Міністерство оприлюднило на своєму сайті заповнені членами Експертної ради картки з оцінками проектів фільмів і серіалів патріотичного спрямування, що брали участь у другому турі конкурсу та претендують на державну фінансову підтримку. Мінкульт також опублікував рейтинг цих проектів.

Четверте місце у цьому рейтингу посів серіал "Подорожники", режисеркою якого є рівнянка Христина Сиволап.

За сюжетом, власниця готелю «Подорожник» на Житомирській трасі Ірина хоче розширити бізнес та відкрити ще один готель навпроти, але їй заважає суперниця, перше кохання її чоловіка Сусанна. Поява колишньої знайомої змінює життя Ірини – це може не лише зруйнувати мрію про «Подорожник-2», а й розбити її сім’ю.

Прем'єра комедійного серіалу «Подорожники» виробництва Star Media на Новому каналі запланована вже на 2019 рік.

"Головна героїня – дуже типовий образ української жінки. Вона все тягне на собі, а потім нарікає, що немає справжніх чоловіків. Хоча насправді сама у цьому винна. У деяких ситуаціях я впізнаю в Ірині себе і переконана – у глядачів Нового каналу виникне таке ж відчуття. «Подорожники» – це історія суперництва двох жінок не лише через бізнес. Вони змагаються за те, про кого краще скажуть чужі люди. Є таке у нашій ментальності. І не помічають важливіших речей навколо себе", – розповідає режисер серіалу «Подорожники» Христина Сиволап

«Боса у спідниці» Ірину в «Подорожниках» зіграє Олеся Жураківська, а її серіальною суперницею Сусанною стане Ірма Вітовська – подруга та колега у реальному житті.

Цікаво також те, що одну з головних ролей у «Подорожниках» виконає італійський актор з українським корінням Алессандро Демченко.

за інформацією нового каналу