У семи прикордонних містах України проходить концерт «Твоя Країна fest».

Фестиваль пройде за підтримки Міністерства інформаційної політики України.

Цього року у фесті беруть участь популярні українські виконавці. Серед запрошених – Фома та гурт «Мандри», «Тартак», «Антитіла», Марія Бурмака, Gypsy Lyre, Іванка Червінська та GrozovSka Band.

11 серпня концерт відбувся у Ізмаїлі (Одеська область, кордон з Румунією), 18 серпня – у Генічеську (Херсонська область, адмінкордон з окупованим Кримом), 24 серпня – у Маріуполі (Донецька область, зона проведення ООС), 8 вересня – у Конотопі (Сумська область, кордон з Росією), 15 вересня – в Мукачевому (Закарпатська область, кордон з Угорщиною), 22 вересня – у Новоселиці (Чернівецька область, кордон з Румунією і Молдовою), 29 вересня – у Сарнах (Рівне нська область, кордон з Білоруссю).

«Ми хочемо, щоб якісна сучасна україномовна музика потрапила туди, де люди не так часто можуть почути її наживо», - зазначив державний секретар МІП Артем Біденко під час презентації проекту у Києві.

Як повідомив лідер гурту "Мандри" Сергій Фоменко (Фома), склад учасників туру в кожному місті буде різним з огляду на концертні графіки артистів. Марія Бурмака відзначила, що спеціально підлаштовувала свій план концертів так, щоб взяти участь у «Твоя Країна fest». «Музика є важливим елементом культурної дипломатії, і їздити у такі прикордонні міста – дуже важливо зі сторони державотворення», - вважає співачка.

Про це інформує прес-служба Рівне нської ОДА.