Звіти про стан їх здоров'я, успішність та прогули відтепер щодня вони отримуватимуть на власні мобільні. Так званий СМС-контроль за успішністю почали запроваджувати у Рівненському економіко-правовому ліцеї.

Вчасно поінформовані батьки, швидко вирішені проблеми.Це правило й спонукало вчительський колектив рівненського економіко-правового ліцею запровадити СМС-контроль. До цього в навчальному закладі випробовували різні способи зв'язку з батьками. Працював навіть спеціально створений сайт, з інформацією про бали, але в батьків виникали труднощі в доступі до мережі інтернет. Мобільні ж телефони мають всі, і це чудо техніки завжди поряд, каже директор ліцею. До стін рідного ліцею ідею такого винаходу приніс колишній випускник ліцею Михайло Тарануха. І зробив це не з метою додати школярам проблем, а лише з добрим намірами. Закінчивши Львівський політехнічний, певний час працював в Росії. Там, каже, подібна система вже існує на державному рівні. Вже наступного тижня директор ліцею та автор ідеї, планують поїздку до Києва, аби обговорити нововведення в Міністерстві освіти. А поки що активно тривають випробовування. Вже створено базу даних та окремий сайт, куди й заносять отримані школярами бали. Чи то 12-ка, чи то одиниця, батьки побачать все, навіть кількість пропущених уроків. Десятикласник Олександр, як і більшість школярів від такої ідеї не в захваті.

До 1 жовтня випробування триватимуть у ліцеї, далі контролювати смс-повідомленнями спробують учнів ще декількох шкіл Рівного.