Дві інтерактивні дошки придбали для учнів Пісківської школи, що в Костопільському районі

НВК відкрили взимку минулого року. Сільська школа, з потужністю на 250 дітей, оформлена відповідно до вимог Нового освітнього простору, де враховані енергозберігаючі технології.

Червону стрічку перерізали діти громади разом із Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком. Саме тоді він дав доручення до початку нового навчального року забезпечити заклад інтерактивними дошками.

Інтерактивні дошки являють собою сенсорний екран, що працює, як частина системи, в яку входять комп'ютер і проектор. Ця технологія дає можливість демонструвати відео і слайди, малювати і креслити всілякі схеми, а також керувати комп'ютером безпосередньо з дошки. Також інтерактивна дошка може використовуватися, як звичайна для малювання маркером. Примітним є те, що під час використання інтерактивної дошки можна робити позначки, змінювати і зберігати їх у вигляді комп'ютерних файлів.

«Те, що відбувається сьогодні у звичайних сільських школах – це розвиток не тільки інфраструктури, а й світобачення. Уряд, втілюючи освітню реформу, чи не вперше за багато років виділив кошти на придбання меблів та дидактичного матеріалу. Так у всі класи «Нової української школи» вже закуповуються одномісні парти, комп’ютерна техніка та дидактичний матеріал. Діти та вчителі повинні мати інноваційні ресурси, які здатні змінити взагалі суть підходу до навчального процесу», – зазначив голова Рівне нської облдержадміністрації Олексій Муляренко.