Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький повідомив, що з початку спецоперації “Перевізник” оглянуто понад 66 тисяч транспортних засобів по всій Україні, виявлено 1,5 тисячі несправних транспортних засобів і майже 26 тисяч правопорушень правил дорожнього руху та правил перевезення пасажирів.

"З початку операції «Перевізник» оглянуто понад 66 тисяч транспортних засобів, які використовуються для перевезення пасажирів. За цей час виявлено 1,5 тисячі несправних транспортних засобів, 255 - переобладнаних з порушенням правил, норм та стандартів. За цими фактами виявлених порушень відносно посадових осіб перевізників складено 149 адмінматеріалів. Виявлено майже 26 тисяч правопорушень правил дорожнього руху та правил перевезення пасажирів, 56 з яких керування в стані алкогольно-наркотичного сп’яніння, 470 - керування автобусами, які не пройшли обов’язковий контроль", - сказав він.

За його словами, впродовж останніх трьох тижнів в порівнянні з аналогічним періодом минулого року загальна кількість ДТП з постраждалими зменшилась на 26,5 %, а кількість травмованих в таких ДТП зменшилась на 32%.

"Збільшення ДТП з травмованими відстежується в Запорізькій та Закарпатській областях. Із загиблими у Закарпатській, Рівне нській, Львівській, Вінницькій, Сумській, Миколаївській областях", - уточнив Білошицький.