Послідовність, відповідальність та народність. Три поняття, якими оперують представники НК "Верес", згадуючи про клуб. Та питань, як завжди, більше, аніж відповідей.

Спершу трьох гравців "Вереса" звинувачують у побитті таксиста. Мовляв, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, не захотіли платити, а за тим - побили водія.

Клуб оприлюднює заяву про звільнення Антона Котляра, Віктора Барабаша та Дмитро Заїкина. Акцентує: це - безапелятивно, бо "НК «Верес» Рівне і надалі буде категоричним та нетерпимим до проявів агресії і не спортивної поведінки, як футболістів, так і інших офіційних представників клубу".

Самі спортсмени підтверджують: інцидент мав місце, але його вичерпали.

А далі починається найцікавіше, бо безальтернативність кудись зникає, а слово "звільнені" замінює м'яке формулювання "відсторонені":

"Ми відреагували на появу наших футболістів у позарежимний час у громадському місці і конфліктній ситуації. На мою думку, це ситуація, яка на пряму впливає на репутацію клубу. Ми абсолютно оперативно відреагували і прийняли рішення про те, що три футболісти на сьогоднішній день відсторонені від команди, від тренувального процесу. Формат народного клубу передбачає особливе прийняття рішень. Троє учасників інциденту підійшли до мене, команди і тренерського штабу, говорячи, що мають докази, що інцидент залагоджений. На мою думку, цього не достатньо для того, щоб змінити чи вплинути на рішення", - заявив ввечері середи у прямому ефірі програми "Без цензури" президент Громадської спілки Народний клуб «Верес-Рівне » Олексій Хахльов. Але додав, щоб змінити рішення, потрібні комунікація з партнерами по команді, тренерського штабу та думка вболівальників.

У той же час трійця ніби звільнених йде на зустріч з уболівальниками, просити за себе.

"Вчора на стадіоні «Авангард» ми, вболівальники, зустрілись з Антоном Котлярем, Віктором Барабашем та Дмитром Заїкиним.

Все це відбулось з ініціативи вищезгаданих гравців, які зв’язались з нами шляхом соцмереж.

На зустріч ними також була запрошена наша команда НК «Верес» Рівне на чолі з капітаном Борисом Орловським.

Мета в Антона, Віктора і Дмитра була одна – вибачитись за те, що сталось минулими вихідними, і дізнатись після цього нашої думки, чи будемо ми не проти, якщо вони і надалі захищатимуть кольори нашого клубу.

Вислухавши цих футболістів і поговоривши з ними - присутні на зустрічі вболівальники одноголосно підтримали бажання хлопців виступати за наш клуб.

Ми висловили підтримку нашим молодим футболістам, але із зауваженням, щоб таке більше не повторювалось.

До слова, команда теж не проти повернення цих гравців в свій склад.

Рішення про їх повернення на той момент лишалось за тренерським штабом і керівництвом клубу..." - зазначає представник LuckyFans Валентин Ляхов.

Але на офіційній сторінці Клубу - інша інформація: "Трьом гравцям «Вереса» вирішили дати шанс!"

За гравців "поручилися" і тренерський штаб, і команда, і ультрас клубу. Тож голосно звільнені повертаються.

Принцип народності ніби дотриманий, але як бути з двома іншими? Чи послідовно спершу звільняти, а потім знову брати на роботу тих (не применшуючи їх професійних здібностей та можливостей), хто псує і без того м'яко кажучи зіпсуту репутацію клубу? Як же безальтернативність у дотриманні принципів? Чи варто перекладати відповідальність на вболівальників, тренерський штаб та гравців, зважаючи на часту й раптову зміну, особливо двох останніх? Чи, врешті, можна так само поступитися й іншими декларованими принципами?