Понад шістдесят кубів незаконної лісопродукції вилучили минулої доби поліцейські.

Учора, 15 серпня, під час проведення відпрацювання у протидії незаконній порубці лісу, збуту та розкраданню лісоматеріалів поліцейські виявили вантажівки, які перевозили деревину без належних документів.

Працівники Березнівського відділення поліції на вулиці Андріївська райцентру близько 18-ї години виявили автомобіль «IVEKO» із напівпричепом, завантаженим обрізним пиломатеріалом. Водій автомобіля, 45-річний житель Рокитнівського району, прямував із села Яцьковичі на Запоріжжя і перевозив 31,5 метрів кубічних лісопродукції. У правоохоронців виникли сумніви щодо документів на вантаж, які той надав.

А на стаціонарному посту Сарн працівники патрульної поліції близько опівночі того ж дня зупинили автомобіль «DAF» із напівпричепом, завантажений 28 метрами кубічними дощок породи сосна без відповідних документів. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Зі слів водія, 34-річного жителя Волинської області, лісоматеріали він та мав доставити у Херсонську область.

Вантажівки доставили на території відділів поліції.

За фактами придбання або збуту майна, завідомо здобутого злочинним шляхом, розпочаті досудові розслідування у кримінальних провадженнях за статтею 198 Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють походження лісопродукції та осіб, причетних до скоєного злочину. Слідчими підготовлені клопотання до суду про накладення арешту на транспортні засоби та вантаж.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.