24 серпня 2018 року в Рівному вперше відбудеться Міжнародний фольклорний фестиваль «ЕтноРівне-2018».

У фестивалі братимуть участь фольклорні колективи з Індії, Туреччини, Литви, Білорусі та України.

Метою фестивалю є: залучення дiтей i молодi до вивчення, успадкування, збереження та популяризації фольклору, народних iсторико-культурних традицiй, звичаїв і обрядiв, підвищення ролi автентичного фольклору в молодiжному та дитячому середовищi , збереження регiональних особливостей традицiйного народного виконавства, входження України до європейського і світового культурного простору та підвищення туристичної привабливості міста.

У програмі фестивалю: урочиста хода вулицями міста, виступи на Бульварі Незалежності, Парку культури і відпочинку ім.Т.Шевченка, Парку Молоді (Лебединці) , виставка-ярмарок виробiв народно-ужиткового мистецтва та святковий концерт на Майдані Незалежності.

Фестиваль проходить за підтримки Рівне нської міської ради та Виконавчого комітету Рівне нської міської ради. Засновниками та організаторами фестивалю є: Управління культури і туризму Рівне нського міськвиконкому, Рівне нський міський Палац дітей та молоді, Етнокультурний центр Рівне нського ПДМ та ГО «Молодіжне творче об’єднання «Древлянські джерела».

Співорганізаторами фестивалю є: ГО «Джазовий клуб «ДжЕм» та міжнародний джазовий фестиваль “ART JAZZ”, Рівне нський Міський Будинок культури, XV Міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором» (м.Луцьк) та Рівне нське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки.

pic