Сьогодні існує безліч видів кавового напою з молоком, і кожен може вибрати собі, що йому більше до смаку. Капучино, латте, макиато, брів, крем-кава ...

Різні види кавових напоїв відрізняються перш за все кількістю молока в чашці. Одні вважають за краще пити натуральну чорну каву без добавок і не кладуть в нього навіть цукор, вважаючи, що він псує смак напою. Інші можуть пити каву тільки з добавками, віддаючи перевагу в більшості випадків молоку.Але існує суперечка,одні вважають,що кава з молоком дуже шкідлива.

Кілька фактів, які допоможуть зробити вибір

1. В чашці чорної кави міститься 4,7 калорії, практично нешкідливе для фігури. Для порівняння, в чашці кави з молоком і цукром калорій не менше 50.Висновок очевидний: якщо ти на дієті, пий чорну каву. І навпаки, споживання латте або капучино, особливо з цукром, може не кращим чином позначитися на твоїй фігурі.

2.Чорна кава підвищує енергійність і покращує розумову діяльність, оскільки в ньому немає молока або вершків, які пом'якшували б ефект. Тому, якщо ти любиш пити каву вечорами, ризикуєш заробити безсоння.



pic

3. Виправити цю проблему можна за допомогою невеликої порції молока доданого в кави (близько 50 г). Так ти зможеш і насолодитися улюбленим напоєм, і забезпечити собі спокійний здоровий сон. Тим, хто і так погано спить вночі, медики рекомендують взагалі виключити вживання кави після заходу сонця.

4. Тим, хто страждає від підвищеної кислотності, чорна кава не рекомендується, він підвищує і без того високий рівень pH.

5. Кава з молоком діє м'якше. Крім того, якщо ти страждаєш від підвищеної кислотності, не забувай пити багато рідини і додай в раціон продукти, в яких багато води.

6. Іспанські вчені прийшли до висновку про шкоду спільного вживання молока і кави. За твердженням дослідників, кава з молоком може сприяти розвитку раку стравоходу.За зібраними вченими даними, кавомани в чотири рази частіше страждають від цього захворювання. Трохи дивною в цьому контексті виглядає обгрунтування причини недуги: рідина високої температури травмує стравохід, викликаючи переродження клітин.Однак, якщо додати в каві молоко, це знизить загальну температуру напою і твій шлунок буде поза небезпекою. Тому пий кавові напої на здоров'я, але не дуже гарячими.

7. Чорна кава має один неприємний побічний ефект - він заважає засвоєнню деяких елементім, зокрема кальцію. Чашка кави з молоком допоможе компенсувати втрату кальцію.

pic

Так що, дорогі читачі, відмовлятися від улюбленого напою не варто, але і пити по кілька чашок в день теж не дуже добре, особливо, якщо хочеш скинути пару зайвих кілограмів.