В області діє заборона на відвідування хвойних лісів.

У лісах Рівне нщини зберігається підвищений клас природної пожежної небезпеки. У зв’язку з цим в області діє розпорядження голови Рівне нської обласної державної адміністрації О. Муляренка «Про заборону заїзду на територію лісового фонду області транспортних засобів та відвідування хвойних насаджень протягом пожежонебезпечного періоду».

Відповідно до якого, для запобігання реальній загрозі виникнення численних пожеж у лісах області і мінімізації їх наслідків протягом пожежонебезпечного періоду заборонено заїзд на територію лісового фонду Рівне нської області транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети, та відвідування населення хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки за умовами погоди, повідомляють у Дубенській РДА.

Лісова охорона обласного управління та всіх підвідомчих підприємств працює у посиленому режимі. Для ефективного захисту лісів від пожеж в області створена необхідна кількість мінералізованих смуг та проведено догляд за ними, повторно проводиться відмежування території держлісфонду від прилеглих земель сільгоспкористування, рейдові бригади патрулюють в лісах для виявлення порушників Правил пожежної безпеки. Лісівники Рівне нщини закликають громадян не порушувати правили пожежної безпеки в лісі, відпочивати у спеціально облаштованих рекреаційних ділянках.